marți, 29 decembrie 2009

Idealul oricarui barbat ar trebui sa fie "sa faca o femeie fericita"!

Suna a angajament. Angajamentul unui barbat caruia ii este dor...de dor. Al unui barbat care isi doreste o femeia "cu parfum de femeie" o femeie care nu isi doreste nimic spectaculos decat:
Sa fiu frumos cat sa ii plac. Nu cred ca asta este foarte important. Sa am grija de ea, sa o fac sa se simte iubita, dar mai ales speciala. Pentru ce este. Pentru cum este. Pentru ca este femeie. Sa nu incerc sa o schimb, sa o protejez si sa fiu langa ea cand are nevoie. Sa am grija de fluturii ei din stomac si sa o inteleg din priviri. Sa ii fac surprize.Mici dar...surprinzatoare.Sa o tin in brate ca si cand nu vreau sa ii ai dau drumul.Sa stie ca am nevoie de ea si sa i-o spun. Sa o las sa imi vada slabiciunile, chiar si pe acelea care ma fac vulnerabil. Sa ii ofer dragoste si nebunie in egala masura. Sa ii ofer siguranta. Acea siguranta pe care ti-o da o privire, o strangere de mana, o imbratisare pe care sa o simta intr-un fel. Sa ii alung neincrederea de fiecare data cand ii da tarcoale. Sa ii apreciez munca.Asa cred ca isi doreste o femeie sa fie un barbat... un fel de barbat ideal. Exista?
Intelepciunea vine o data cu trecerea timpului din pierderi si regasiri, din lacrimi si zambete, din greseli si regrete, din trecut, din prezent, din experiente dar mai ales din sperante; Sperante plasmuite acolo in launtrul tau unde nu te poti minti, unde esti sincer si unde te poti certa.

Semneaza:
UN BARBAT

Un comentariu:

  1. Na... ca nu ma pot abtine sa nu comentez. Ar fi frumos sa fi scris tu toate astea si ar fi de-a dreptul incredibil sa fi si in stare sa faci tot ce ai spus... Dar pana si tu recunosti ca e un ideal si ca nu poate exista in realitate... Si daca totusi ai gasit in tine puterea de a schimba si a corecta anumite lucruri, nu pot decat sa te felicit pentru ca, desi e neplacut, te-ai mai maturizat putin... In viata nu merita sa cauti perfectiunea - e pierdere de vreme, nu exista - merita insa sa cauti o cale de a ajunge in armonie cu tine si in armonie cu cei din jurul tau... conteaza poate mai mult decat crezi... in viata trebuie sa cauti nu sa ai, nu sa posezi ci sa te bucuri de clipele care-ti sunt oferite, pentru ca nu sunt ale tale - iti sunt "imprumutate" si tot ce poate ai e amintirea lor...
    Ma gandesc daca sa postez comment-ul sau nu... stiu ca o sa-ti faca rau pe de o parte, dar trebuie sa-ti spun ca o lectie importanta este aceea de a invata sa treci peste clipele neplacute si, de ce nu, a invata sa nu ceri ci mai degraba sa accepti ce ti ofera... Pana atunci nu ai cum sa fi un barbat adevarat... vei fi doar un plod razgaiat care crede ca are dreptul la tot ce i se nazare si daca mai si bate din picior, atunci sigur va obtine... Problema e urmatoarea: nu mai ai varsta la care batutul din picior imperativ e dulce si stoarce simpatie; ai varsta la care a devenit infantil si penibil - e cazul sa lasi rotile ajutatoare in urma si sa mergi singur mai departe...

    RăspundețiȘtergere